Salátaleves
Nem igazán elterjedt tavaszi étel errefele, pedig ugyancsak finom. Én egy kicsit savanykásan szeretem, ezért citrommal vagy ecettel szoktam magamhoz igazítani az ízét. Kellékei csekélyek:
2-3 nagyobb fej saláta, 1 nagy fej fokhagyma, 1-2 dl tejföl, 0.5 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 kiskanál liszt ,ecet, só, ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük.
Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát és a sót.
Amikor puhára főtt a saláta( pár perc csupán), a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk,
1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe.
Ecettel ízlés szerint savanyítjuk.
Másik módja meg ez lehetne: 2-3 fej szép saláta, picike szalonna,
Salátaleves recept
Kategória:
Levesek
Hozzávalók:
2 szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl
só,cukor,ecet ízlés szerint
kevés olaj,vagy zsír
Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk.
Nem igazán elterjedt tavaszi étel errefele, pedig ugyancsak finom. Én egy kicsit savanykásan szeretem, ezért citrommal vagy ecettel szoktam magamhoz igazítani az ízét. Kellékei csekélyek:
2-3 nagyobb fej saláta, 1 nagy fej fokhagyma, 1-2 dl tejföl, 0.5 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 kiskanál liszt ,ecet, só, ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük.
Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát és a sót.
Amikor puhára főtt a saláta( pár perc csupán), a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk,
1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe.
Ecettel ízlés szerint savanyítjuk.
Másik módja meg ez lehetne: 2-3 fej szép saláta, picike szalonna,
Salátaleves recept
Kategória:
Levesek
Hozzávalók:
2 szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl
só,cukor,ecet ízlés szerint
kevés olaj,vagy zsír
Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk.
Ilyen módon készíthetünk csalánlevest, spenótlevest és egyé tavaszi zöldlevelekből finom étket.,
1 megjegyzés:
Nem előszőr találok a blogodon tőlem lopott fotókat! A salátaleves fotóját is én készítettem, az gasztroblogomról származik:
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2009/05/kedvenc-nyari-levesem-erdelyi.html
Írásos engedélyem nélkül, jogtalanul töltötted fel, forrását linkkel nem jelölted, sajátodként prezentálod. Amint azt a blogomon is érthető módon és látható helyen feltüntettem, írásos engedélyem szükséges a fotóim és írásaim közléséhez, ennek hiányában nem járulok hozzá a megjelenéshez semmilyen formában. Felhívom figyelmed, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
A jövőben a saját receptjeidet és fotóidat töltsd fel a blogra, ezt a fotót meg azonnal töröld!
Megjegyzés küldése