SZÜKSÉGES: Fél kg kimagozott szilva, 10 dk vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 kanál vaníliás porcukor, 10 dkg liszt, 3 kanál sütőpor, 5 dkg vágott mandula vagy dió, 3 kanál porcukor.
Előkészítés: 30 perc
Sütési idő: 1 óra 180 fokon előmelegített sütőben.
Elkészítése:
- A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbe vágjuk.
- A vajat a a vaníliás cukorral és cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk folyamatosan a 3 tojást.
- Amikor már homogén a massza, akkor adjuk hozzá folytonos keverés mellett a lisztet és a sütőport. (Jó szolgálatot tesz a kézi keverőgép)
- A sütőformát kibéleljük sütőfóliával, s alaposan bekenjük vajjal.
- A formában körkörösen elrendezzük a szilvákat, a vágott résszel lefelé, úgy oldalt támaszkodjanak egymásra.
- A tésztakeveréket ráöntjük a szilvákra, elegyengetjük, s betesszük a sütőbe.
- 1 órát sül.
- Kivesszük és 10 percig pihentetjük, aztán egy tálcát teszünk a formára, s hirtelen mozdulattal megfordítjuk.
- Levesszük az sütőfóliát.
- Vágott s enyhén megpörkölt mandulával vagy dióval megszórjuk.
- Porcukorral meghintjük.
- Jó étvágyat hozzá!
2 megjegyzés:
Köszönöm, hogy renszeres olvasóm lettél:)
A receptnél kár, hogy nincs fotó.. Biztos, hogy alufólia kell? Nem ragad bele a szilva? Valyon fagyasztott szilvával is jó? Van belőle bőven nekem, és nem tudom sokszor, mit kezdjek vele...
Nem sütőpapír? Kíváncsi lennék a válaszodra - ha megtennéd, akkor nálam válaszolj - most szabira megyek, és elfelejtem a kérdésem... Köszönöm szépen előre is! Szia: Gyöngyi
Nem ragad bele, Bővebben a blogodon válaszolok, a héten ismét megsütjük, mert a múltkor olyan hamar elfogyott, hogy mire hoztam a fényképezőgépet, már csak az üres tányérok néztek rám.
Megjegyzés küldése