Szerb givecs
Hozzávalók
30 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 1 középes zeller, 1 kicsi
karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4 fej édes káposzta, 1 fej
hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 10 dkg olaj, só.
A karikákra szelt hagymát olajon halvány sárgára pirítom. A
sárgarépát karikákra, a krumplit, zellert hasábokra, a karalábét
szeletekre, a zöldbabot kettőbe töröm, a káposztát, paprikát
ujjnyi vastagságúra szelem. A hagymás olajba szórom az összes
felszelt zöldséget és kevés vizet öntök hozzá. Így félpuhára
párolom. Közéje keverem a paradicsomot, tetejét káposztalevéllel
letakarom. Aztán forró sütőben, kevergetés nélkül
20-30 percig sütöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és
jól át nem sülnek.
Hússal is készíthetem. 40 dkg bármilyen húst pörköltnek elkészítek,
és a zöldségekkel összekeverem, így rakom a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése