Húsos rakott tészta | |
Hozzávalók: | 50 dkg darált hús 50 dkg fodros kockatészta 1 tojás 5 dkg vaj 4 dl tejföl 15 dkg gomba 1 fej hagyma 1 ek. gorombára vágott petrezselyem só őrölt fehér bors őrölt szerecsendió 15 dkg vegyes színes paprika 15 dkg brokkoli 0,5 dl olaj |
Elkészítés: | A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpiritjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hülni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit. Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel. |
Hagyományos és napjaink kulináris érdekességei - a táj jellegzetes ételei - Orosházi és a környék gasztronómiája - Orosházi és vidéke vendéglői és piacai- híres személyek gasztró -történetei- Gasztrókalandozások a Kárpát-medencében. Szerkeszti : (Károlyi Fülöp Béla)
2013. június 12., szerda
Főtt tészták
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése