Hozzávalók:
- 50 dkg nagyobb fejű gomba
- 50 dkg túró
- 1 tubus krémsajt
- petrzselyemzöld apróra vágvs
- 1 fej hagyma
- bors,
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom. A krémsajtot, a túrót és az borsot, apróra vágott petrezselymet hozzáadom, majd botmixerrel krémmé keverem. A megpucolt gombafejek belsejébe töltöm, rácson megsütöm. Kb. 20 perc alatt (függ a gomba méretétől) készre sül.
Megjegyzés:
A krém maradéka egyébként remek akár pirítóshoz, akár sós kekszhez, vagy csak egyszerűen kenyérre kenve is. Újhagymával még jellegzetesebb ízt kap. A sajt lehet ízesített, az külön pikantériát ad a dolognak.
A gombát szoktuk még egyszerű zsömlés-fűszeres hústöltelékkel is megtölteni, az is rendkívül finom, és változatos.
A gombát szoktuk még egyszerű zsömlés-fűszeres hústöltelékkel is megtölteni, az is rendkívül finom, és változatos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése