2013. június 22., szombat

Gomba

Túróval töltött gomba roston

Hozzávalók:

  • 50 dkg nagyobb fejű gomba
  • 50 dkg túró
  • 1 tubus krémsajt
  • petrzselyemzöld apróra vágvs
  • 1 fej hagyma
  • bors,

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom. A krémsajtot, a túrót és az borsot, apróra vágott petrezselymet hozzáadom, majd botmixerrel krémmé keverem. A megpucolt gombafejek belsejébe töltöm, rácson megsütöm. Kb. 20 perc alatt (függ a gomba méretétől) készre sül.

Megjegyzés:


A krém maradéka egyébként remek akár pirítóshoz, akár sós kekszhez, vagy csak egyszerűen kenyérre kenve is. Újhagymával még jellegzetesebb ízt kap. A sajt lehet ízesített, az külön pikantériát ad a dolognak.
A gombát szoktuk még egyszerű zsömlés-fűszeres hústöltelékkel is megtölteni, az is rendkívül finom, és változatos.

Nincsenek megjegyzések: