2013. június 22., szombat

Benedek tojása  avagy milyen a nyakon öntött buggyantott tojás
Néha felborul minden menetrend, s akkor ki kell találni, hogy mitől jönnek helyre a dolgok. Felborult a mai nap, s így másféle tervezett ebéd helyett lett egyszerű, de mégis más!
Szóval úgy gondoltuk jöjjön a benedek-tojás hollandmártással.
A tojást megfőztük. Egy csészébe, teszünk egy csokor petrezselyemzöldet vagy spenótot, arr borítsunk egy fóliát, nyomjuk be, s abba üssük bele a tojást. A fóliát óvatosan összekötjük,  saztán forrósban lévő vyzbe engedjük 3 percre, majd hideg vízbe tesszük egy pillanatra. Kikötözztük a fóliát s óvatosan a tányérra görgetjük a  buggyantott tojást. Hollandi mártással nyakon öntjük és fogysztjuk.
Istenien finom, ha párolt spenót ágyra tesszük és úgy fogysztjuk. Ez olyan orosházias- vidékies. Kóstoljátok meg. Nem olyan bonyolult.



Nincsenek megjegyzések: