2013. május 13., hétfő

Tavaszi ételek parádéja

ŰJKRUMPLISALÁTA RETEKKEL
Hozzávalók: 1 kg aprókrumpli héjában, 6 kicsi retek, 2 evőkanál aprított kapor, 3 zöldhagyma karikázva, 2 db zellerzöld, 1/4 bögre tejföl, 1 kkanál mustár,  1 bögre majonéz, 1/2  reszelt citrom héj, 1 evőkanál citromlé, őrölt bors.
A krumplit főzzük meg, ha kihűlt lestúrjük,  centis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a a felaprított zellert, retket, zöldhagyma karikákat  a szárrésszel együtt., kaprot és forgassuk át. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt,citrom levét, reszelt citromhéjt. Megkóstoljuk, sózzuk borsozzuk. Ráöntjük a keverékre, összeforgatjuk. Akkor az igazi, ha egy napot áll a hűtőben. Tálalás előtt újrakeverjük, díszítjük pretrezseleymezölddel

Nincsenek megjegyzések: