2012. szeptember 21., péntek

Körtefesztiválon

Az orosházi KOLBÁSZLKUB

2012. szeptember 21. péntek délután 4 óra. Megnyitotta kapuit (ha volt kapu) a sorrendben az első Vadkörtefesztivál.
Ahogy az már  szokás egy ilyen vásári attrakción, van itt minden, cserépedény, kézimunka, hímzés, mézeskalács, vattacukor, mogyoró és persze itt volt a híres neves OROSHÁZI KOLBÁSZ KLUB is, akik éppen felmutatták finomságaikat, meginvitáltak, s megkóstoltam a kétféle finom, zamatos kolbászt, lilahagymával. De valódi kolbászzsíros kenyeret is lehetett majszolgatni. S hangulati elemként a régi disznófeldolgozás eszközeiből mutató, s persze a jókedv és vidámság, s ha nem lettem volna autóval, akkor még a finom pálinkájukat is megkóstoltam volna. No legközelebb. A kolbász és a csodálatos szalonna omlott a számban, az ízek beterítettek és bizony azt mondom: ezért érdemes élni, örülni és nevetni.
Isten éltessen benneteket drága kolbászklubos barátaim. Holnap megkóstolom a lecsót, egy adagot tegyetek nekem félre. Este 18 körül ott leszek nálatok.
Holnap gasztronómiai körsétát teszünk a fesztiválon és összefoglalva a két nap történéseit, beszámolok róla itt, persze nem mellőzöm a képeket sem.


Érdemes kijönni az Árpád-kertbe. S ha elfáradtatok a a műv ház színházi előcsarnokában nézzétek meg Újfalussy Pista kiállítását, éppen most nyitja meg Pribék Bandi barátom.

Nincsenek megjegyzések: