Hagyományos és napjaink kulináris érdekességei - a táj jellegzetes ételei - Orosházi és a környék gasztronómiája - Orosházi és vidéke vendéglői és piacai- híres személyek gasztró -történetei- Gasztrókalandozások a Kárpát-medencében. Szerkeszti : (Károlyi Fülöp Béla)
2011. április 17., vasárnap
Húsvét
Húsvéti mazsolás fonott kalács Hozzávalók: 3 dl tej, 50 dkg finomliszt, 5 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 0,5 kávéskanál só; a lekenéshez: 1 dl tej Elkészítés: A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük (vagy kézzel összegyúrjuk), és meleg helyen megkelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Hurkákat sodrunk belőle, és hármas fonással összefonjuk, mintha csak copfot csinálnánk. A tészta végeit összenyomkodjuk, kivajazott római tálba vagy sütőformába tesszük, és langyos tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben, 185 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése