2011. március 17., csütörtök

Húspogácsa

Hamburger, mint a fasírt (Mindmegette nyomán) Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált hús ízlés szerint 1 mokkáskanál szárított kakukkfű 1 mokkáskanál szárított rozmaring 1 mokkáskanál szárított majoránna fél dl vörösbor 4 fél őszibarackbefőtt 4 salátalevél 1 evőkanál olaj 2 dkg vaj 1 evőkanál cukor 4 zsömle 4 mokkáskanál ketchup Elkészítés: A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe. A barackot lecsepegtetjük, szeletkékre vágjuk. A salátaleveleket leöblítjük. Felforrósítjuk az olajat. A húsmasszából 4 pogácsát formázunk, és mindkét oldalukat barnára pirítjuk az olajba. Félretesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat, a cukrot, kissé megpirítjuk, és belekeverjük a barackot. Két-három percig kevergetve átforrósítjuk. A zsömléket vízszintesen kettévágjuk, alsó felükre salátalevelet fektetünk, erre borítjuk a húspogácsát. Rárakjuk a barackot, és 1-1 mokkáskanál ketchupöt. Befedjük a zsömlék tetejével, és kínáljuk. Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

Nincsenek megjegyzések: