2010. november 14., vasárnap

Zöldséges rakottas

Ez egy igen egyszerű és nagyon finom étel. Sokat nem magyarázok a képek magukért beszélnek.


Kell mindenféle felszeletelt zöldség, hagymakarikák, krumpli, paprika, paradicsom, sárgarépa, zöldpetrezselyem, zellergumó, karfiol , padlizsán, cukkini vagyis, ami éppen van és előkerül. Aztán egy kis finom hús (ki mit szeret) kis szeletekre vágva, amit előzőleg zsiradékban megfuttatunk, végül sajt de reszelve ki mennyire szereti. A többi fantázia kérdése. A sót, borsot, vágott zöldpetrezselymet ki ne felejtsük. A zöldségre ráspriccelünk egy kevés olajat, aztán alufóliával baborítjuk a tepsit.Frissen a legjobb, ahogy kivettük a sütőből (előbb 200 fokon, aztán 15 perc múlva 180-ra levenni, kb. 40-50 perc, s aztán rá a sajtreszelék, ha jónak találtuk vagyis a sütés nyomán puha lett minden, akkor már kész!. Egy pár kanálnyi kis húslét (húsleves vagy csak tiszta vízet nem árt alája önteni.)

Nincsenek megjegyzések: