2010. szeptember 10., péntek

Részeges lecsós csirke
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 1 db csirke húsos részei darabolva, 1 fej vöröshagyma, 1 dl konyak, 2 db darabolt zöldpaprika, 3 db közepes hámozott paradicsom, só, bors, 4 db közepes nagyságú krumpli.
Vajon kicsit megolvasztom a kis kockára vágott füstölt szalonnát, majd mikor üveges ráteszem a félkarikára vágott hagymát,amit addig dinsztelem míg szintén üveges lesz. Ezután ráteszem a korábban besózott csirke darabokat aminek mindkét oldalát fehéredésig sütöm. Ekkor meggyújtom a konyakot és ráöntöm, és hagyom égni, mikor elaludt ráteszem az összevágott zöldpaprikát és a lehámozott, összedarabolt paradicsomot. Kicsit még sózom, borsozom, ha nem enged elég levet pici vizet is öntök alá. Ebben párolódik meg a hús és ha puha zsirjára lesütöm. Hasábburgonyával tálalom. Előre is elkészíthető mert lehet melegíteni, természetesen a krumpli nélkül. Akinek még főztem mindenkinek nagyon ízlett! (Gombkötő Ildikó receptje Orosházáról)
Várjuk olvasóink receptjeit ide. helios@globonet.hu

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rosszul jelent meg a recept, mert a konyakot előbb meggyújtom és csak utána öntöm rá a csirkére, fordítva nem megy.

Spectator írta...

Javítottam. Köszönöm a megjegyzést.
S akkor úgy megy, hogy a pohárban ég a konyak, azt ráöntöm? Nem csattan el a pohár?, mert ha üvegből akarnám az sem menne-
Fbéla

Spectator írta...

Javítottam. Köszönöm a megjegyzést.
S akkor úgy megy, hogy a pohárban ég a konyak, azt ráöntöm? Nem csattan el a pohár?, mert ha üvegből akarnám az sem menne-
Fbéla

Spectator írta...

Javítottam. Köszönöm a megjegyzést.
S akkor úgy megy, hogy a pohárban ég a konyak, azt ráöntöm? Nem csattan el a pohár?, mert ha üvegből akarnám az sem menne-
Fbéla