Hozzávalók: 4 db nagy vagy 5 db kisebb tojás , 25 dkg Ráma margarin , 25 dkg kristálycukor , 25 dkg liszt , 1 cs. sütőpor
kb. 60 dkg magozott meggy
A szobahőmérsékletű margarint a cukorral jó habosra keverem. Egyenként hozzákeverem a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Addig keverem géppel, míg az egész habos, krémes állagú lesz. Ettől majd nagyon könnyű és puha lesz a tészta. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. (Ha kevés a meggy és kisebb tepsibe teszem, akkor vastagabb lesz a tészta, de ez a mennyiség elég egy nem túl nagy mérető sütő tepsijébe.) Így a tészta kicsit laposabb lesz, de több gyümölcs fér el rajta.
A meggyet megszórom liszttel, mert így sülés közben nem süllyed el az összes gyümölcs, hanem jobban eloszlik a tésztában és 200°C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzésem ehhez a recepthez: ki lehet próbálni egressel, ribizlivel, szilvával vagy vékony szeletekre vágott almával vagy nyári körtével is.
(Forrás: Alíz konyhája)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése