A helyes táplálkozás 10 pontja
Tartsuk tiszteletben a régió + szezon szabályt: fogyasszuk azokat a terméseket, amelyek adott pillanatban ott növekszenek, ahol élünk.
Együnk naponta többször, rendszeresen. Az ételeket a lehető legtermészetesebb formájukban fogyasszuk el, és ne éhezzünk.
Fogyasszunk minél több zöldséget és gabonafélét.
A gyermek második életévétől kezdve korlátozzuk a tejtermékek fogyasztását.
Óvakodjunk a sikértartalmú ételek túlzott fogyasztásától, és a hagyományos búza- vagy rozskenyér helyett együnk inkább kukoricából, kölesből vagy rizsből készült ételeket.
Csökkentsük minimálisra a cukor és a különböző édességek fogyasztását. Ezek ugyanis növelik a belső környezet savasságát, valamint a betegségek kialakulásának kockázatát.
Fogyasszunk minél kevesebb burgonyát, ami a méreganyagok és az allergének potenciális forrása.
Együnk minél kevesebb állati eredetű zsírt és fehérjét.
Mellőzzük a tartósított élelmiszerek fogyasztását.
Együnk mindig ülve, nyugodtan, és ne tömjük tele magunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése