2010. május 25., kedd

Bodzavirág - bodzaszörp -

Találtam egy jó bodzasörp receptet:■6-8 tányér bodzavirág
■400 g világos nádcukor
■4-6 db citrom
■4 l víz
Egy kellemes kirándulás finom "mellékterméke" lehet ez a zamatos, üdítő szörp. Igyekezzünk forgalmas utaktól távol szedni a virágot, és lehetőleg napsütött időben, mert akkor még intenzívebb az íze.
A kész szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk.
elkészítés
1.Vizsgáljuk meg, hogy a virágzatokban nem bújt-e meg egy-két bogár, majd folyó vízzel gyorsan mossuk át.
2.Tegyük a vizet egy zárható tálba és ebbe rakjuk bele a cukrot meg a virágokat.
A citromok felét facsarjuk ki és keverjük bele, a másik felét mossuk meg és vékony karikákra vágva tegyük bele a tálba.
3.Pár napig néha-néha keverjük meg a szörpöt, amíg a cukor feloldódik benne, majd szűrjük le és tegyük üvegekbe.
Ízlés szerinti higításban fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések: