2009. november 10., kedd

Recept, ami most érkezett!

RAKOTT BAB, (PARASZTOSAN)

Az öntöttvas edény belsejét kizsírozzuk.
Fél kiló száraz vörös bab felét azaz 25 dkg babot legalulra beleszórjuk az edénybe.
Rá 2-3 púpos evőkanál árpagyöngy szórunk.
2 cm vastagon kockára vágott füstölt házi sonka, úgy bőrösen mindenestől rátesszük.
Zöldpaprika vékonyan szeletelve,
2-3 fej vöröshagyma apróra vágva,
5-6 gerezd fokhagyma darabolva.
1cm vastagra szeletelt burgonyát teszünk rá.
Kevés só, bors, egy kanál piros paprika.
1-2 cm-re szeletelt friss füstölt kolbásszal beterítjük.
1 cm vastagra szeletelt paradicsomot helyezünk az egészre és a maradék babot rászórjuk.
Az egészet ebben a sorrendben öntöttvas, cserépedényben helyezzük, felöntjük vízzel,
hogy jó 1cm-re ellepje a rakott babot.
1 óra hosszáig teljes lángon sütőben lefedve sütjük, utána 5 óra hosszáig a legkisebb
lángon sütjük tovább fedő alatt.
Óránként utána kell tölteni FORRÓ vízzel.
6 óra alatt egy kiváló minőségű ételt fogunk főzni (sütni)!
A korona az ebédre egy-két finom hideg párával verejtékező korsó sör elfogyasztása.
Írja nekünk Hegyessy Tibor művész úr a Virág utcai művésztanyáról.
Azért vigyázzunk a kilókra és a koleszterinre is. De azért finom ez az étel.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
Egy szép fotót egy ilyen tál ételről szívesen tennék fel a blogra.

Nincsenek megjegyzések: