Hagyományos és napjaink kulináris érdekességei - a táj jellegzetes ételei - Orosházi és a környék gasztronómiája - Orosházi és vidéke vendéglői és piacai- híres személyek gasztró -történetei- Gasztrókalandozások a Kárpát-medencében. Szerkeszti : (Károlyi Fülöp Béla)
2009. november 24., kedd
Eljött a dió ideje!
SZÁRNYAS DIÓBUNDÁBAN
Hozzávalók 4 személyre:
5 szelet csirke-, gyöngytyúk- vagy pulykahús ,10 dg apróra vagdalt dióbél , 2 kanál mustár, 2 kanál dióolaj, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2 alma szeletelve, enyhén megsütve, 1 tojás só, bors
Egy mélytányérban keverjük össze a mustárt a tojással és egy kanál dióolajjal. A baromfiszeleteket sózzuk-borsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, majd a mustáros keverékben, végül a diómorzsában. Megpaskoljuk a tenyerünk között, hogy a dió is jól rátapadjon. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, a maradék dióolajat, amíg a keverék gyöngyöző, habzó nem lesz. Ekkor belerakjuk a hússzeleteket. 4 perc sütés után a másik oldalukat is 4 percig sütjük. Az almaszeletekkel díszítve szervírozzuk, de még citromszeletekkel is díszíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése