Hagyományos és napjaink kulináris érdekességei - a táj jellegzetes ételei - Orosházi és a környék gasztronómiája - Orosházi és vidéke vendéglői és piacai- híres személyek gasztró -történetei- Gasztrókalandozások a Kárpát-medencében. Szerkeszti : (Károlyi Fülöp Béla)
2009. október 18., vasárnap
Ősz ételei
Káposztával töltött paprika
A fagyok beállta előtt még van szabadföldi paprika a piacon, s itt a káposztaszezon ideje is, s most készíthetünk télire a családnak néhány üveg savanyú paprikát káposztával töltve. Nagyon egészséges és C-vitamin tartalma is magas.-
2 liter vizet 2 evőkanál cukorral, fél marék sóval, fél liter 10%-os ecettel és 2 kk. natriumbenzoáttal felforralunk.
1 nagy fej fehér vagy vörös káposztát vékonyan felszeletelünk, gyengén besózzuk. közzékeverünk kávéskanálnyi köménymagot, pár szem koriandermagot és egész borsot, néhány babérlevelet, és fél óráig állni hagyjuk. Ekkor megházuktól megtisztított paprikákba töltjük, és üvegekbe rakjuk.
Teletöltjük a savanyúságlével, 1 napig állni hagyjuk, egy kistényérral lefedve, ha szükséges utánatöltjük. Másnap lezárjuk, gyengén kidunsztoljuk, amíg éppen gyöngyözni kezd, s a dunsztó lében hagyjuk kihűlni. Persze letakarjuk az üvegeket, hogy lassan húljenek le..
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése