2009. október 31., szombat

NÉPI GASZTRONÓMIA

Öntött perec

Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2 ek. cukor, 1 kg liszt, 40 dkg zsír, 3 egész tojás, 3 tojássárgája; a kenéshez: 1/2 l tej; a tálaláshoz: túró, tejföl, szalonnapörc
Az élesztőt megfuttatjuk, a leírt hozzávalókból jól nyújtható tésztát készítünk. Két órán keresztül pihentetjük. A tésztát nudli vastagságúra sodorjuk, megformázzuk a perecet: sodorjuk vagy fonjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük. A pereceket előmelegített sütőben kisütjük, majd feldaraboljuk, és kb. fél liter tejjel megöntözzük. Közben megforgatjuk, hogy a folyadékot jól magukba tudják szívni. Túróval, tejföllel és szalonnatepertővel meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: