2009. augusztus 31., hétfő

Szilvás lepény

Almáslepény a szilváslepény mintájára.
Mit mondjak? Mindegyik csudajó!















Lám az almáslepény néhány képe itt fenn!



A szilváslepények sokfélesége és a szilvaszezon még mindig arra késztet, hogy erről még írjak. Persze ily bőség idején arra is gondolhatunk, hogy eltegyünk valamennyit télire is. Eltehető befőttnek, aszaltszilvaként vagy fagyasztva. Érdemes mindegyikből egy kicsit készíteni, mert ugye tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet. Ezt már a latinok is nagyon jól tudták, sőt!
De jöjjön ismét egy süti: (15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor a kellék, amit alaposan összekeverünk, mondhatnám habosra. Ha túl sűrű adjunk hozzá kevés tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztakeveréket egyenletesen. Rárakjuk a félbevágott szilvákat, s 200 fokon k. 40 perc a sütési idő.
Ha kisült, megszórjuk fahéjas cukorral.
Ezt a tésztát van ahol "Bajor szilváslepénynek" nevezik Erről még nincsen kép,de kárpótlásként fennebb volt néhány kép a fordított szilváslepény mintájára sütött almáslepényről, amit a tegnap az unokák, (Rebeka, Réka, Gergő) pillanatok alatt elpusztított. Hogy jó volt-e nem tudom, de azt megkérdezték, hogy mikor sütsz mama megint ilyent!

Nincsenek megjegyzések: