2009. május 5., kedd

Finomat és olcsón

Ez az áldott "jórendszer", ami eljött, naponta meglep valami olyan megcsapolási hírrel, ami életünket mindinkább rövidíti. Természetes, hogy a konyhapénzeket is ugyancsak megvágta, és még vágja....!
Kerestem egy receptet, talán nem olyan drága:
Szalonnás rakott krumpli.
1. a BURGONYÁT MEGHÁMOZZUK, HAJSZÁLVÉKONY KARIKÁKRA VÁGJUK VAGY GYALULJUK.
2. A SAJTOT LERESZELJÜK, A KAKUKKFŰ LEVELEIT LETÉPKEDJÜK
3. A TEJSZÍNT EGY LÁBASBA ÖNTJÜK, HOZZÁADJUK A SAJTOT ÉS A BURGONYÁT, MEGSÓZZUK, ÍZESÍTJÜK BORSSAL ÉS A FRISS KAKUKKFŰVEL
4. LASSÚ TŰZÖN 10-15 PERCIG FŐZZÜK. MAJD EGY TŰZÁLLÓ TÁLBA VAGY TEPSIBE ÖNTJÜK, ELRENDEZZÜK
5. MEGSZÓRJUK ZSEMLEMORZSÁVAL ÉS 160 FOKOS ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE TOLJUK, FÉL ÓRÁT SÜTJÜK
6. KIVESSZÜK A SÜTŐBŐL ÉS A TETEJÉT MEGSZÓRJUK A KOCKÁRA VÁGOTT KOLOZSVÁRI SZALONNÁVAL
7. VISSZATESSZÜK A SÜTŐBE, MÉG 40 PERCIG SÜTJÜK.
8. TÁLALJUK ÉS FRISS ZÖLDSALÁTÁVAL FOGYASZTJUK.
9 LAKTATÓ ÉS ZAMATOS ÉTELNEK ÍGÉRKEZIK.
10. MA ÉN IS KIPRÓBÁLOM
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli, 1/2 l tejszín, só, bors, 10 dkg sajt, 20 dkg kolozsvári szalonna

Nincsenek megjegyzések: