2009. február 28 10 óra. Petőfi Művelődési Központ nagyterme, már zsúfolsig telt. Vidám és örömteli a hangulat, az orosházi gazdák örömünnepe ez a nap. A cél a hagyományos paraszti táplálkozás néhány fontos elemének bemutatása, különös tekintettel a sertés és gyümölcsök speciális feldolgozására. Házi kolbász és házipálinka a kiírás szerint. A szervező most is az OROSHÁZI GAZDAKÖR.
S íme egy képes beszámoló:
A kolbászok bemutatója:
Horváth József elnök megnyitójaDr. Dancsó József alpolgármester, országgyűlési képviselő köszöntője és buzdítója, a hagyományápolásra, közös összefogásra sarkallt mindenkit.
Fülöp Béla, címzetes gimnáziumi igazgató, író, népi táplálkozáskutató az orosházi disznotoros ételekről beszélt, s bemutatta az Orosházi Titkok Könyvét.
A meghívott vendégek is kóstolgatnak...
A közönség is kóstolgat, s látszik, hogy ízlik... A kolbászok mellett volt még csiramálé, bodzaszörp, mézeskalács, díszítőművészeti, képzőművészeti bemtató is. A nemzetköziséget példázza, hogy Arad, Temesvár, Rékás (Románia) vidékéről és Szerbiából, azaz a Vajdaságból is jöttek szép számmal, s a pálinkákkal a díjak jelentős részét el is vitték.
Orosháza? Úgy fogalmazott a zsűri egyik illusztris tagja: "Keresi a helyét...!"
De mielőtt mindehhez megjegyzést fűznék, álljon itt még néhány kép a bemutatóról:
Jó ötlet: a Padlás-múzeum
A jó kolbász csakis a jóminőségű házipaprikából készülhet, no és jó és sokféle húsból...
Ősi ételünk a:.....
Temesvár - Rékás borbemutató!
2 megjegyzés:
Egy javaslat az oldal javítására:
A képek alatti feliratok lehetnének nagyobbak. Alig lehet olvasni, pedig nekem - még - jó a szemem. :)))
Minden jót: Melega Krisztián
Kedves Krisztián+
Pedig elég nagynak tünt nekem. De majd nagyobbra teszem- Köszi a megjegyzést, máskor is mindent szívesen fogadok. Így legalább tudom, hpgy olvassák is.
Jiába én még csak most tanulom ezt a blogtechnikát---
Fbéla
Megjegyzés küldése