2009. február 27., péntek

Utazás 2009 kiállítás - SIKER!


Úgy hírlik, hogy sikerünk van az Utazás 2009 kiállításon Budapesten, érdeklődéssel figyelik Békés megye standjait, Békéscsaba, Gyula, Orosháza mind sajátos arculatot mutat fel (No végre sikerült!), s lám nem marad el a siker sem.
A bemutatások sorát - ahogy értesültem - dr. Dancsó József, Orosháza alpolgármestere indította, s két orosházi hírességgel kínálgatta a kíváncsiak hadát, az orosházi kenyérrel és az orosházi libamájjal. A szimbólumpár jó ötlet, hiszen két unikumot (orosházi egyediséget) mutat fel, másrészt két nyári rendezvényre is utal: a június eleji libamáj-fesztivált indítását, másrészt az augusztusi orosházi kenyér ünnepét (szándékosan nem írtam európai kenyeret!). Bízom abban, hogy sikerrel koronázza mindkettő Orosházát, ha kellő ötletességgel és csatolt rendezvénnyel valósítják meg.
Hajrá Orosháza!
A libamáj-fesztivál elképzelései jónak indulnak, de majd látjuk mi kerekedik ki belőle. A kenyér kapcsán lehet, hogy folytatódik minden az eddigiekhez hasonlóan, de majd elválik.
Engem csak az aggaszt, hogy a konkrét programok miért nem publikusak már, hiszen sok helyen ezt már tudják, s jó reklámot is szerveznek mellé.
A kenyérhez például el tudom képzelni, hogy a múzeum időszaki kiállítást, és folyamatos friss kemencés-kenyér kínálattal lépne színre, a képtár pedig olyan alkotásokat mutatna be egy reprezentatív módon a19-20. századi (25-30 képpel) festészetből vagy fotóiból, ami látvány is lenne, és kulturális ajánlat is.
Gondolom a folklór-kínálat itt is jelen lesz, de a majd összejön valami alapon történő szervezéssel sokat ronthatnak inkább, mint előrelendítenének.

Nincsenek megjegyzések: