2009. március 26., csütörtök

Az ÉN VENDÉGLŐM (ajánló)

Keressük Orosháza és környéke legjobb vendéglőit.
Mi röviden bemutatjuk őket, s várjuk a beszámolókat a megjegyzésbe. Pontozni is lehet 1-10 között. Úgy értékelünk a legjobban, ha 100 pontot adunk a legtökéletesebb vendéglőnek
* 1-30 étel, ital minősége
* 1-30 a helyiség látványa, rendezettsége,
* 1-30 a kiszolgálás minősége
* 1-10 pont a étel és ital lap milyensége
Ahányan vendégek voltunk, valamennyien pontozunk a fentiek szerint,l s aztán osztjuk a résztvevők számával. Ez a végső pontszám.
Persze mindez csak egy egyszerű vendég véleményét tükrözi. Nem akarunk versenyezni a séfek és vendéglősök értékelésével. Ők más szakmai szempontok alapján döntenek, mi kimondottan a praktikumot és a megjelenés milyenségét nézzük. Vagyis azt, hogy mit kapunk a PÉNZÜNKÉRT.


1. Hotel Corvus Aqua (Orosháza-Gyopárosfürdő, Hűvös u.1 szám) A vendéglő a tóra néző teraszával ugyancsak kellemes látvány.)
A négycsillagos szálló és vendéglő, amióta megnyílt számos gasztronómiai rendezvénnyel hívta fel magára a figyelmét. A vendéglő elegánsan egyszerű, udvarias kiszolgálás és a finom ízek varázslója. Ettem ott, nem csalódtam.
Mostanában is lesz egy rendezvényük, szabadtéri pecsenye sütögetéssel, ha jól tudom a hírt.
Bővebben a szállásról, gasztronómiáról, áraikról itt: http://www.hotelcorvus.hu/
Érdemes megkóstolni.

A teraszról nyíló látvány középpontjában a tó és a lakatos hidacska áll. Most sivár a part a tó körül, mert még nem takarították el a nád vágás maradványait, de erről a Corvus Aqua nem tehet.
A Gyopárosi őspark és a park körüli gyatra látvány a város szégyene.
Pontszám a 100-ból :
2. Diófa Csárda ( Orosháza Szentesi út ) Most csupán a kert helyiséget mutatom be, mert ott jártunk a minap, s igen megnyerte rendezettsége, eleganciája, udvarias kiszolgálása a tetszésünket.

4 megjegyzés:

imi írta...

ennyi a bemutatása? :)

spectrum írta...

Amikor meg gyerekek voltunk anyukank keszitett ilyet,csak akkor meg kenyergombocnak mondtak,vadas nyulhussa. Ezek az izek megmaradtak bennem.Soha senki nem fogja olyan finoman elkesziteni.
Ibolya

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Folytatom!

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Folytatjuk a bemutatást:
Egy vacsora a Fehér Hattyúban...