2013. április 17., szerda

Éhes vagyok!

Éhes vagyok, mer nagyon kiéhezrettek. Hónapokat töltöttem kórházban, nagyon legyengültem. Most tenni kell valamit. Keresem a finomságpokat.
Zöldséges töltött palacsinta: Itt a tavasz, finomséágra vűgyoódik az ember. Süssünk papívékony palacsintákat. Kiterítjük s teszünk bele, zöldhagymát, salátalevél csíkokat, vékony szelet sonkát, de lehet maradék sülthúscsík is. Tekerjük fel, s reszeljünk rá egy kis sajtot, amit ráőlvasztunk. Teával nagyon finom reggeli. Próbálják ki.
Töltött francia kenyér: Házi kolbászt felkariokázunkés serpenyőben dinszteljük, a zsírja egy részét kiadja. A kenyeret hosszában ketté vágjuk, a belsejét kiszedjük, összetépjük, s a kisült kolbászhoz adjuk, hogy szívja fel a zsírt. A kenyérbe töltjük a kolbászt, amire ráhelyezünk néhány salátacsíkot.
Reszelt uborkából, só, bors, kefír, citrom keverékéből saláta készül, amit feldarabolt kenyér mellé adjuk, de rá is tehertjüók a kolbászra, s úgy rá a kenyér másiok felét.
Krumplisaláta: A felkarikázott főttkrumplit összekeverjük tartármártással, apróra vágott lila hagymával, aprított petrezselyem zölddel. Húsok mellé, de magában is kiváló
Töltött Palcsinta

Nincsenek megjegyzések: