2012. február 10., péntek

Variácok rakott krumplira

Görög rakott krumpli

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 30 dkg darált sertéscomb
- 5 dl főzőtejszín
- 1,5 dl tej
- 20 dkg feta sajt
- kevés liszt
- 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
- pár szem fekete magozott olajbogyó
- görög fűszerkeverék
- só
- bors
- pirospaprika
- friss rozmaring
Elkészítése:
Görög rakott krumpli - azotthonizei.blogspot.com1. A burgonyát héjában megfőzzük.
2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
3. Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
4. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
5. Ráöntjük a húsos masszát.
6. A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
7. 180 C-on kb. 50 percig sütjük.
8. Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.
Forrás: azotthonizei.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: