2011. augusztus 23., kedd

Magyar gasztronómia?



Nemzeti konyhánk védelme
Ilyen cím után bárki megkérdezheti, hogy miért kell megvédeni. A válasz egyszerű, mert igazságtalanul támadják, és ezt úgy teszik, mintha egészségünket és hosszú életünket szeretnék megvédeni. A vádak nagy része régebbi féligazságokból, tudományos tévedésekből következik. Ezeket az állításokat már régen túlhaladta a tudomány, ennek ellenére makacsul tovább élnek és hatnak az újságcikkekben és egyes orvosok tanácsain keresztül. A vádak másik oka az, hogy sokan rosszul ismerik a tényeket. Tehát nézzük a vádakat és a tényeket.
Az első és leggyakoribb vád, hogy a magyar konyha egészségtelen, mert disznózsírral főz, abban pedig sok a koleszterin, a sok koleszterin pedig érelmeszesedést és ennek következtében korai halált okoz. Ez a nézet annyira elterjedt, hogy az emberek nagy része ma már minden gondolkodás nélkül hisz benne. Még szerencse, hogy az emberek többsége
(klikkelj!)
S ez is érdekes említése az orosházi finomságoknak.
két csodálatos magyar és nem csak magyaros ételt szeretnénk megemlíteni. Az egyik a besztercei szilvából cukor nélkül főzött lekvár, nekünk természetes, pedig a valóságban csoda. Sehol a világon nincs másik gyümölcs, amelyikből cukor nélkül finom lekvárt lehetne főzni, és milyen egészséges! Rendszeres fogyasztása védi emésztőrendszerünket a betegségektől. Ez volt a magyar nép legfontosabb édessége. Maradjon is az.
A másik a csabai, orosházi, szegedi házi kolbász. Csak az ismeri, aki ezen a vidéken él vagy élt és házi kolbászt evett. üzletben soha nem volt kapható, annyi változata van, ahány család vagy tanya, de minden változatban van valami közös alapíz, amit a házi paprika több fajtájának, a fokhagyma és a kömény együttes alkalmazásának köszönhetünk. Aki egyszer evett belőle, soha el nem felejtheti. Más magyar vidékek sem ismerik

Nincsenek megjegyzések: