2010. október 21., csütörtök

Orosházi finomságok


Most megpróbáltam (biztosan nem hiánytalan, azért mondtam, hogy megpróbáltam) összegyűjteni a leghíresebb orosházi ételek receptjeit. De bizonyára lesznek még akik hozzáadnak. Most naponta adok közre egyet-egyet.
Ime az első, amit egy blogon olvastam AZ OROSHÁZI TARHONYÁS CSIRKE:
Hozzávalók:
•1,2-1,5 kg csirke
•2 nagy fej hagyma
•fél dl olaj vagy zsiradék
•1 kk. enyhén csípős pirospaprika
•1 zöldpaprika
•1 paradicsom (télen 2 ek. lecsó)
( A képet innen vettem kölcsön: köszönöm.
•200 g tarhonya
•1 csokor petrezselyem
•só
S itt olvastam:

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Bela Baratom,
Ezt hamarosan el fogom kesziteni itt Brightonban a baratainknak es termeszetesen sajat fogyasztasra is.
Udvozlettel:
Geza

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Bizonyára ízleni fog, de honnan szerzel ott tarhonyát, meg igaz magyar tanyasi csirkét, a pirospaprikáról ne is szóljak. Vagy ott minden van? Hiába az ánglusok, mindig okosak voltak! És mi?

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Nos, Gézám, hogyan sikerült ez a tarhonyás csirke?
Várom a beszáolót!
Orosházi tarhonyás csirke sikere Brightonban lesz a címe az írásnak.
Üdv Béla