2010. szeptember 29., szerda

TÚRÓGOLYÓK ( Antal Erika süteménye)

TÚRÓgolyók / csokis- kókuszos /
Hozzávalók A golyókhoz: 25 dkg túró , 10 dkg porcukor , 15 dkg kókuszreszelék , 1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
A csokimázhoz: 20-30 dkg ét tortabevonó , 8-10 dkg sütőmargarin
rács, amin a golyókat lecsepegtetjük (én barkácsáruházakban kapható, horganyzott fém festéklehúzó rácsot használtam e célra)
Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kókuszreszelékkel, majd gombócokat formázunk belőle.
A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről, nehogy megégjen. Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.
Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a golyókat - ugyanis ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket, könnyen ott maradhat a rácsban a golyók alja.

Nincsenek megjegyzések: