2010. június 25., péntek

Nagyi sütemények:

Cseresznyés rácsos sütemény
Hozzávalók:■50dkg liszt ■10 dkg vaj ■20 dkg porcukor ■1/2 dl tej ■1 sütőpor
■1 egész tojás és egy tojássárgája ■1 csomag vaníliás cukor ■2 evőkanál méz.
■Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor.
Elkészítése:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket.
A cseresznye töltelék elkészítése:
A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: