2010. május 14., péntek

Túrógombóc másként

A Desszert eu-n találtam egy jó receptet a túrógombócra. Kipróbáltam és valami fenséges lett, s lényegesaz is, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül vele az ember fia.Íme!A hagyományos túrógombócnál sokkal egyszerűbb az elkészítése, mivel az alapanyagokat össze kell főzni, gombóccá formázni, és a gombócokat már nem kell újra megfőzni. Nem elhanyagolható szempont, hogy egészséges, mivel kukoricadarából készül, tojás hozzáadása nélkül. Ugyanezért később, illetve hidegen sem keményedik meg. Az íze viszont vetekszik a hagyományos társaival.
BEKÜLDTE: Vámosi Kamilla
Elkészítési idő: kb 25 perc
A tésztához:
22 dl-nyi kukoricadara
500 ml víz
500 g túró
csipetnyi só
A panírhoz:
50 g vaj
100 g zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
kb 200 ml tejföl
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítjük az alapanyagokat, majd a vizet a csipetnyi sóval felforraljuk.
2. A forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát, állandó keverés közben. Addig főzzük - kis hőfokon! -, amíg a dara egészen sűrű, nehezen keverhető lesz, kb 4-5 perc alatt.
3. A tűzről lehúzva, a forró darához morzsoljuk a túrót. Alaposan összekeverjük.
4. Vizes kézzel, nem túl nagy gombócokat formázunk a masszából.
5. A vajat serpenyőben megolvasztunk, és a zsemlemorzsát enyhén megpirítunk rajta. Ebbe a pirított morzsába forgatjuk a kész túrógombócokat. Tálaláskor tejfölt és porcukrot teszünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: