2009. december 13., vasárnap

Advent harmadik vasárnapja


( Melega Krisztián felvételét kölcsönöztem ide, mivel a gépem tárhelye megtelt! Utólagosan is köszönöm a szép képet, s szép ünnepi készülődést kívánok.)Az adventi koszorút az OROS-HAZA BARÁTI KÖR tagsága építette az Árpád-ketben lévő szökőkútra. Egyedi látvány ennek megtekintése. Nem messze tőle áll már a város KARÁCSONYFÁJA is. S eszembe jut, hogy nem is olyan régen, úgy 1994 és 2006 között minden ilyen jellegű megnyilvánulást akadályoztak Orosházán.


Habos kakaó fahéjjal, reggeli melegedésre...
Ma olyan borongós, ködös az idő, ha nem muszáj ki sem mozdulna az ember a házból. A tegnap estefele úgy cseperészet, s mintha néhány hópihe is pillegett a levegőben., de aztán csak ennyi volt.
S most itt vagyunk advent harmadik vasárnapján abban a decemberi szürkeségben, amelyben talán mégis lappang a remény.  A remény a fény, a fényt várjuk, hogy életünk megújuljon, hogy elviseljük a sors csapásait. Ma este Orosházán az Árpád-kertben meggyújtják a harmadik adventi gyertyát is. Orosháza várja az ünnepet, Orosháza reménykedik, hogy egyszer a szeretet városa lesz.
A borongós hűs reggel azért arra csábít, hogy egész napra való meleget gyűjtsünk magunkba, s ragyogó erre a forró habos kakaó, megszórva fahéjjal.
A finom ital elkészítése igen egyszerű, hiszen meleg tejben elkeverjük az ízlés szerinti mennyiségű kakaót, édesítjük, s aztán megforrósítjuk, állandóan kevergertve. Habosítjuk turmixxal, majd meghintjük örölt fahéjjal a tetejét.
S mellé, szép zenét, meditálást, s valami szép olvasnivalót, verset, prózai szöveget, de legalább ilyenkor kezünkbe vehetjük a könyvek könyvét a Bibliát is.

Nincsenek megjegyzések: