2009. április 5., vasárnap

Tavaszi saláta



Ez a finom saláta csak most tavasszal készíthető. Én már ettem pitypang-salátát (cukros-ecetes-olajos öntettel), rántottát megszórva frissen szedett tyúkhúrral (ilyenkor bőven van a kertben), de ezt a kompozíciót még nem. De reggel első dolgom, hogy a kertben begyűjtöm a növényeket, mert minden van most nálunk.

Kell hozzá: salátaboglárka levele, pitypang levél, tyúkhúr friss hajtásai, ibolya virága, salátaboglárka szép sárga virága, mindezt megmossuk lecsepegtetjük, tálba tesszük. Elkészítjük az öntetet: olaj (olíva ha van) 3 evőkanállal, ecet 1 evőkanállal, só, bors csipetnyi. Jól összekeverjük, s ráöntjük, megforgatjuk, kicsit áll, szépen elrendezzük, s ehető pl. rántotta mellé reggelire.

Nincsenek megjegyzések: