2009. február 21., szombat

Recept 2. Sültkrumpli variációk

Most jöjjön egy olyan recept, ami nincs benne a könyvben, de nagyon finom ilyenkor télen különösen.

1. változat: Ez a legegyszerűbb étel.

A közepes méretű krumplikat jól megmossuk, egy tepsibe tesszük, s betoljuk a sütőbe. Olyan 180 fokon 35-40 percig sütjük (közben ellenőrizzük, hogy mennyire sült át). A forró krumplit a tányérra szedjük, kicsit hűljön, aztán felébe vágjuk, vagy tőrjük (úgy rusztikusabb), egy kis szeletke vajat/margarint teszünk rá. Csodáljuk egy picit, ahogy ráolvad, kevéske sót hintünk a tetejére és hamm bekapjuk.

Mellé finom mentateát kortyolgatunk, de lehet még eszegetni vele együtt kis sajtkockákat is.

2.változat: Ez egy különlegesen finom sültkrumpli

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Kiszedjük, alaposan lecsepegtetjük, meghintjük búzadarával, jól összerázzuk.

Libazsírt hevítünk s abban kisütjük a krumplikockákat.

A libazsír igen egészséges, jobb mint a disznózsír, s ez a sültkrumpli körítésként igen kiváló sülthúsok mellé, de magában is jó vacsora.


Nincsenek megjegyzések: