Most jöjjön egy olyan recept, ami nincs benne a könyvben, de nagyon finom ilyenkor télen különösen.
1. változat: Ez a legegyszerűbb étel.
A közepes méretű krumplikat jól megmossuk, egy tepsibe tesszük, s betoljuk a sütőbe. Olyan 180 fokon 35-40 percig sütjük (közben ellenőrizzük, hogy mennyire sült át). A forró krumplit a tányérra szedjük, kicsit hűljön, aztán felébe vágjuk, vagy tőrjük (úgy rusztikusabb), egy kis szeletke vajat/margarint teszünk rá. Csodáljuk egy picit, ahogy ráolvad, kevéske sót hintünk a tetejére és hamm bekapjuk.
Mellé finom mentateát kortyolgatunk, de lehet még eszegetni vele együtt kis sajtkockákat is.
2.változat: Ez egy különlegesen finom sültkrumpli
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Kiszedjük, alaposan lecsepegtetjük, meghintjük búzadarával, jól összerázzuk.
Libazsírt hevítünk s abban kisütjük a krumplikockákat.
A libazsír igen egészséges, jobb mint a disznózsír, s ez a sültkrumpli körítésként igen kiváló sülthúsok mellé, de magában is jó vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése