2013. szeptember 3., kedd

Orosházi íztúra

Ízek nyomában Orosházán
1.Kolbászok, pecsenyék, lángosok
Ha délelőtt vagy éppen a városban és már nagyon megéheztél, vagy reggelire mindenképpen valami hagyományosat akarsz enni, s nincs kedved főzicskélni, hát indulj és kóstold végig a kínálatot.
Mondjuk kezdjük az egészet a lángossal, mert én reggelire is szeretem a lángost egy jó csésze citromos teával, szerintem isteni falatozás. A lángos vagyis a magyar pizza egyre népszerűbb és egyre gazdagabb kínálattal csábít kóstolásra. 
Van síma lángos, tejfölös lángos, tejfölös, sonkás-sajtos lángos, töltött lángos káposztával vagy velővel, de lehetne akár rántottával is. Hol is ehetünk lángost Orosháza: A régi piactéren, a Könd utcában és a Vásárcsarnokban találunk lángossütőket, aztán az Állomás téren a Czúthék falatozója csábít, a Szölö körút elején peg a Körúti presszóban. Ezeken a helyeken vásárolhatunk a pecsenyesütők kínálatából is, hurkát, kolbászt, sült halat, vagy sült húst. Sajátosak érdemes megkóstolni, aki szereti a régies ízeket. Általában reggel 6-kor nyitnak és délig tart a portéka.
A Vásárcsarnok környékén találunk még tejívót, falatozót, kisvendéglőt. Éhen nem lehet maradni. Persze csupán egyik másik van este is nyitva. A falatozók általában délig kínálják az ennivalót. Utána jönnek a vendéglők.

Nincsenek megjegyzések: