2013. szeptember 13., péntek

Levesek

Káposztaleves

Káposztaleves

 2009.01.25. 19:32
Lahana Çorbası (5 Kişilik) tarif tarifi
Hozzávalók1 kg káposzta
1 ek vaj
1 hagyma
20 dkg póréhagyma
1 répa
1/4 pohár liszt
2 db szegfűszeg
2 ek tejföl
2 ek reszelt sajt

Ízlés szerint kapor
HozzávalókA káposzta leveleit szétszedjük, egyenként megmossuk, ujjnyi vastag kockákra vágjuk, majd rövid ideig főzzük. A hagymát és pórét apróra vágjuk, vajban megpirítjuk (a pórét kicsit később hozzáadva), majd belerakjuk a reszelt répát és káposztát. A tetejére lisztet szórunk, majd ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Beletesszük a szegfűszeget, majd 45 percig főzzük. A vége felé megsózzuk és -tejfölözzük, majd levesszük a tűzről, csészékbe öntjük, és reszelt sajttal - esetleg egy kis kaporral is - megszórjuk. 
(Török konyha blogról)

Nincsenek megjegyzések: