2012. június 11., hétfő

Vihar és mézes túró

Lám-lám milyen változó a világ. Egyik napon még tikkadunk, a másikon pedig csak úgy szakad az égből az eső, no és a jég. Ez pont olyan , mint ahogyan élünk.
Az elmúlt hét végén több tejet vettünk a kelleténél többet, mert jöttek a gyerekek (unokák), ám nem kellett a tej. Megmaradt. Ez megsavanyodik, akkor meg legyen belőle valami! Annál jobb dolog, mint túró aligha készíthető. Jóféle házitej, megaltattuk, felmelegítettük, aztán vászonba került, lecsepegtetés, s kész a remek túró. No mi legyen belőle?
Lehetne túrógombóc, de most volt túrós tészta a napokban. Lehetne túrós lepény. Azt pedig most ettünk, a Rétesboltból hoztuk, Káposzta Éváék sütötték, azt nem tudom túlszárnyalni. Hát akkor mi!?
Ma jön délelőtt megőrzőbe Levente unoka. Legyen akkor egy kis csemege. így született meg a mézes-gyümölcsös túró.
30 dkg túró, 3 nagykanál méz, 1 citrom reszelt héja, egy fél citrom leve, eper egy jó marékkal, s ugyanannyi málna,
A túrót egy villával alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a mézet, s azzal, is jól eldolgozzuk, a citrom héját és levét is hozzáadjuk, Jól elkeverjük!
A fagylaltos pohárba egy kevés epret teszünk, arra jön 2 kanál mézes túró, tetejére málna kerül és egy mentalevél. reszelt csokit szórunk rá. Egy órát érleljük a hűtüben, s lehet aztán fogyasztani ebéd utáni desszertként.
Ma ebédre úgy gondolom jó lesz: Krumplileves, zöldborsó főzelék sült debrecenivel, aztán mézes túró.


Nincsenek megjegyzések: