2012. június 7., csütörtök

Orosházi konyha és gasztronómia

Elmélkedés és az ételek varázsa
Az az igazság, hogy csak most látom, hogy olyan régen nem írtam ide semmit, csak a füzeteim oldalai telnek-telnek ötletekkel, receptekkel, jegyzetekkel. Pedig oly sok dolog történt a legutolsó bejegyzés óta, hogy felsorolni is lehetetlen. Leginkább az lepett meg az utóbbi időben, hogy hallom a rádióban, mi szerint az orosházi libamájfesztivál folytatódik (!), miszerint a III. Libamájfesztivál egyik slágere a libamáj-fagylalt, mit Budán a fesztivál új helyszínén mutattak be. Engem sajnos nem hívtak meg sem a megnyitóra, sem a fesztiválra, hiszen mindez már ott történik,m hol a királyi vár van, hol egykoron Mátyás királyunk uralkodott vagyis Budán. A fesztiválról lekopott az orosházi név, de sorszám maradt, mert ugye jobban hangzik, hogy nem most kezdjük. Érdekes dolog ez, mert most azt nem tudom, hogy mi lassan kezdjük elfoglalni Budát, s lesz majd OROSBUDA vagy csak megint elpuskáztunk valamit. Orosházán ennek a fesztiválnak lehúzták a rolót, ami alapvetően nem baj, csak hogyan leszünk gasztronómiai főváros. Avagy amikor indult korai volt az örömöm, hogy "No! ez valami jó!"
Adieau Libamájfesztivál! Arrivederci!
Aztán sok minden más is történt, főzőcskére alig jutott idő. Ezért, amikor szorított már az éhség, hogy valami mást is együnk, hát elmentünk párommal ide-oda: Tesco-kínai önkiszolgáló vendéglője, Diófába, Fórumba, vagy ha Békéscsabán jártunk, akkor leginkább a   Csaba-Centerbe, ahol a második emeleten van kínai, mexikói, magyaros ízeket, falatokat kínáló  önkiszolgáló étterem.Igaz, hogy standard ízek, de én szeretem ezeket is néha-néha megkóstolni. Szóval ezekről is írhatnék. De most mégsem jön össze. Annyi bajom van, hogy minek is vergődjek mindezek megírásával, mondom most én mentségemre.
Azért volt néhány főzési kísérletünk is, de azokat majdcsak szép lassan megírom.
És van néhány jó receptem is!
Hát majd szépen sorra veszem, de most még nagy munkában vagyok a magyarságtábor és a Gyopárka tündér mesemondó verseny szervezésével. És ott van a meséskönyvem megjelenése. Nem lett meg a gyereknapra, s az ünnepi könyvhétre sem készült el. Remélem a Családi napra Gellértegyházán meglesz!
Akkor lesz a bemutató június 30. 11 órakor Gellértegyházán (Orosháza Újosztás)
Hát ezek miatt maradt el a BEJEGYZÉSEK SORA.




Nincsenek megjegyzések: