2011. március 6., vasárnap

Nagyik híres süteményei

Tordai pogácsa
Egy és egynegyed kg liszthez 3 tojássárgáját, két késhegynyi fahéjat, egy citromhéjat és kávéskanál szódabikarbónát, egy csésze tört cukrot mézzel meggyúrunk kemény tésztává. A mézet melegítve kell beletenni. Jól kidolgozzuk. Ebből két veknit csinálunk, egy kikent és lisztezett tepsibe egymás mellé tesszük és egy órát állni hagyjuk. Akkor megsütjük. A közepe ki szokott hasadni, mint a valódi tordai pogácsának. Ha akarjuk, tordai pogácsa formára is csinálhatjuk.
Málé
1 és egynegyed liter langyos vízbe vagy tejbe egy fél marék cukrot, egy egész tojást, egy kanál zsírt, egy kis sót, egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk. Jól elkeverjük annyi liszttel, hogy híg tészta legyen. Kikent és lisztezett tepsiben lassú tüznél megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: