2010. október 4., hétfő

Tarhonya

Rakott tarhonya
Az Alföld, s így Orosháza kedvenc ételei közé tartozónak tekintjük a főtt tésztákat, amelyeknek számos változata ismeretes. Ezek közé tartozik a tarhonya is. Most egy ilyen receptet adok közre, amely igen ízletesnek tűnik.
Hozzávalók: 25 dkg tarhonya , 25 " zöldpaprika , 15 " vöröshagyma , 15 " paradicsom , 2 dl tejföl , 4 db főtt tojás , 2 pár virsli , 15 dkg reszelt sajt , 1 dl olaj , pirospaprika , só , bors
Elkészítés:
A tarhonyát kevés oljban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük.Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot,sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle). Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt. A virslit felkarikázzuk. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya 1/3-át,rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a virsli felét, aztán megint a tarhonya,lecsó,tojás, virsli, végül tarhonya. A tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével, reszelt sajtot hintünk rá és jól átsütjük.

Nincsenek megjegyzések: