2010. február 21., vasárnap

Még nincs vége a télnek....

Még azért itt a tél, s tudom, van, aki szereti a forró csokit. Ha találunk elegendő hozzávalót otthon, akkor már délután is szürcsölhetsz egy csészényit, mert az jót tesz a testnek.
Egy igen egyszerű receptet amit  itt azért közreadok, mert ma ebéd után mi is elkészítjük és elszűrcsölgetjük aztán.
Egyszerű forró csokoládé - Hozzávalók: 8 dl tej, 2 dl tejszín, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál (barna)cukor, 20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé, csipet só, őrölt fahéj, tejszínhab, csokireszelék. Ha valami hiányzik, mondjuk a tejszín az nem olyan nagy baj, de csoki, tej mindenképpen kell bele. A többi fantázia kérdése. Van aki megszórja chili paprikával, sőt olyan is, aki egy stampedli barackpálinkát is ad hozzá.
Elkészítés: Egy lábasba keverjük össze  a  tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót, és kis lángon melegítsd, de egy vizes edény fölé téve a legbiztonságosabb.. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!

Nincsenek megjegyzések: