Rozsos kovászos kenyér Évi nénitől recept
elkészítés
- Kenyérsütőgép üstjébe kimérjük a hozzávalókat (a megadottakon kívül 3 ek tönkölybúzapehely és 1 ek chia mag szükséges), és dagasztó programra állítjuk. Ha lejárt a program, benne hagyhatjuk, míg majd a duplájára nem kel (ez függ a kovász erősségétől, a liszttől, az időjárástól, stb., de 3-5 óra lehet).
- A megkelt tésztát olajos kézzel cipóformára hajtogatjuk, és kiolajozott sütőformába tesszük.
- Fóliával lefedve újra kelesztjük, míg duplájára nem nő (2-3 óra).
- Tetejét megkenjük egy kevés joghurttal.
- Hideg sütőbe tesszük a formában lévő megkelt tésztát. A sütő aljába kevés vizet is készítünk egy edénybe, hogy gőzben sülhessen a kenyér. 180 fokra állítjuk a sütőt hőlégkeverésen, és így kb. 50 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
20 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése